عقاید اسلامی

اگر فردی نماز نخواند و وام­های سودی بگیرد، آیا کافر می ­شود یا خیر؟ چون حدیث داریم که فرق مسلمان با کافر نماز است. آیا زنش طلاق می ­شود یا خیر؟

الجواب باسم ملهم الصواب شخصی که قصدا نمازش را ترک کند و سود بخورد؛ البته از روی اعتقاد، فرضیت نماز را انکار کند و سودخوردن را هم حلال بداند، در این­صورت بالاجماع کافر است و زنش طلاق می­شود؛ اما شخصی که بنابر سستی و تنبلی نماز نمی­خواند و یا بنابر …

مطالعه بیشتر »

تفاوت فرقه ­های اشاعره و ماتریدیه با فرقه جهمیه در باب اسما پروردگار چیست؛ آیا فرقی دارند یا خیر؟

الجواب باسم ملهم الصواب اجماع سلف بر این است که الله­تعالی دارای صفات است، اما کیفیت و کمیت آن را مورد بررسی قرار ندادند و صفات پروردگار را نیز به چیزی یا کسی تشبیه ندادند تا ثابت کنند که چگونه است، فقط آنچه از روشنی آیات و احادیث به اهل …

مطالعه بیشتر »

مشهور است که اگر زن در خانه، بر سرش چادر(روسری) نداشته باشد، فرشته ها وارد آن خانه نمی‌شوند، آیا در این مورد نصی موجود است یا خیر؟ لطفا بهمراه دلایل توضیح دهید.

الجواب باسم ملهم الصواب باید دانست که از نظر شرع، برای زن جایز است که سرش را و نیز زینتش را جلوی کسانی امثال شوهر و محارم ظاهر کند، چنانچه آنحضرت صلی الله علیه وسلم می­ فرمایند: «إحفظ عورتک إلا من زوجتک». اما بهتر و افضل­ اینست که تا زمانی …

مطالعه بیشتر »

این که میگویند: خداوند حقوق انسان را نمی بخشد، آیا این گفتار از قرآن، سنت پیامبر و اقوال بزرگان ثبوتی دارد یا خیر، و اینکه در روز قیامت به چه صورتی بخشیده می شود.

الجواب باسم ملهم الصواب از ابوهریره (رضي الله عنه) روایت است که پیامبر صلی الله علیه وسلم فرمودند: «کسی که از جانب وی به یکی ستم وظلمی انجام گرفته باشد، چون لطمه بر آبروی وی ویا چیزی دیگر، باید امروز از وی بخشودگی بخواهد، قبل از آنکه (روزی فرا رسد) …

مطالعه بیشتر »

اینکه میگویند: انسان هر جا و روی هر قطعه از زمین نماز بخواند، روز قیامت آن قطعه زمین برای آن نمازگزار شهادت میدهد، آیا این قول از قرآن و حدیث و اقوال بزرگان ثبوتی دارد با خیر؟

الجواب باسم ملهم الصواب بله، در قرآن کریم در تحت آیه­ی {يَوْمَئِذٍ تُحَدِّثُ أَخْبَارَهَا} [سوره­ زلزله، آیه:4] طبق یک تفسیری، این آیه بیانگر این است که در روز قیامت زمین، بر اعمال بندگان شهادت می­دهد که مومنان بر روی من، نماز و حج و عمره و غیره کرده اند، پس …

مطالعه بیشتر »

مشهور است که قیامت در روز عاشورا (دهم محرم الحرام) برپا می‌شود، آیا از احادیث چنین چیزی ثابت است؟

الجواب باسم ملهم الصواب در احادیث موجود است که قیامت در روز جمعه برپا می­شود، اما این که قیامت در روز عاشورا برپا می­شود، در احادیث صحیح یافته نشده. الدلائل: ــ في صحیح مسلم: وحدثنا قتيبة بن سعيد حدثنا المغيرة ( يعني الحزامي ) عن أبي الزناد عن الأعرج عن …

مطالعه بیشتر »

شوهر برای تسلی دادن زنش، آیه(وما أصاب من مصیبة إلا بإذن الله) را میخواند و به وی میگوید: این آیه ها را قبول که داری!، زن در حالت عصبانیت میگوید: قبول ندارم، حکم این زن چیست، آیا کافر می شود یا خیر؟ در صورت پاسخ مثبت آیا از شوهرش جدا می شود یا خیر؟

الجواب باسم ملهم الصواب انکار یک سوره و یا یک آیه و یا مسخره کردنش موجب کفر است، در نتیجه این شخص باید ایمان خودش را تجدید کند و اگر متأهل است، باید تجدید نکاح در میان زوجین صورت گیرد؛ چون انکار قرآن مجید موجب کفر است، تا جاییکه علّامه …

مطالعه بیشتر »

بنده خدایی نامزد است و عقدشان خوانده شده است و کلمه کفری را به زبان آورده است حال آیا نامزدش با این تفصیل از او جدا شده است؟

الجواب باسم ملهم الصواب بله، بین آنها جدایی اتفاق افتاده و نیاز به تجدید نکاح می‌باشد. الدلائل: ـ فی التجرید: إرتداد أحد الزوجین: قال أصحابنا: إذا ارتد أحد الزوجین وقعت الفرقة بینهما فی الحال.([1]) ـ وفی الهداي: قال: وإذا إرتد أحد الزوجین عن الإسلام: وقعت الفرقة بغیر طلاق، وهذا عند …

مطالعه بیشتر »

آیا اجساد شهدا هم مثل اجساد انبیا در قبر سالم می‌مانند؟

الجواب باسم ملهم الصواب اجساد انبیا بدون استثناء همه در قبور سالم می‌مانند و گاهی اوقات جهت کرامت شهدا، الله تعالی اجساد آنها را در قبرشان سالم نگه می‌دارد.  الدلائل: ـ في تفسير المظهري: فان قيل: الحنفية لا يجيزون الصلاة على الميت بعد ثلاثة ايام؟ قلت: انما لا يجيزون لأن …

مطالعه بیشتر »

بعضی از فلاسفه وگروه های دیگر بر این عقیده می‌باشند که روح پس از مرگ از جسمی به جسم دیگر منتقل می‌شود ، خواه آن جسم دوم جسم انسان باشد خواه حیوان، یا به تعبیر دیگرهمان تناسخ ارواح، آیا این عقیده درست می‌باشد؟

الجواب باسم ملهم الصواب این عقیده پوچ وباطلی است  و از نظر شرع مقدس اسلام رد می‌باشد، چنانکه در روشنی آیات و احادیث نبوی آمده وقتی انسان مؤمن وفات می‌نماید، روح آن به علیین (به طرف آسمان) بالا می‌رود واگر انسان فاجری(گناهکار) باشد، روح آن به سجین(زیر زمین) برده می‌شود، …

مطالعه بیشتر »