الجواب باسم ملهم الصواب فرد بیمار در انجام اعمال واجبه تا حد توان بر انجام آنها مبادرت ورزد؛ اما اگر شخصی واقعا در توانش نبود و یا هم از انجام آن، برایش ضرری مرتب میشد، شریعت هم از توان شخص بالاتر او را مکلف نکرده است. اگر فکر کرد و …
مطالعه بیشتر »آیا تیمم کردن بر شیشه درست است؟
الجواب باسم ملهم الصواب تیمم کردن بر شیشه درست نیست. مگر زمانی که گَرد و غبار بر روی آن باشد. در اینصورت گنجایش دارد. الدلائل: ـ في الدرّ المختار: ولا (بمنطبع) کفضة وزجاج (ومترمد) بالإحتراق إلا رماد الحجر فیجوز کحجر مدقوق أو مغسول، وحائط مطین أو مجصص…([1]) ـ وفي رد …
مطالعه بیشتر »آیا بخاطر خوف فوت شدن نمازهای جمعه، پنج وقت و وتر تیمم کردن جایز است؟
الجواب باسم ملهم الصواب خیر. تیمم کردن در چنین حالتی درست نیست؛ زیرا تیمم زمانی درست است که عذری مشروع داشته باشد و یا اینکه نمازهایی مانند عیدین و جنازه در شرف فوت شدن باشد که جایگزین ندارند. اما در مسأله مذکور وضو بگیرد و نماز را با وضو بخواند، …
مطالعه بیشتر »روش تیمم کردن چگونه است؟
جواب: با نیت حصول پاکی از خاک، هر دو دست خود را بر خاک یا چیزی که گرد و خاک بر آن باشد قرار بدهد و پس از آن دستانش را کمی تکان بدهد، و آن را بر صورت بمالد طوری که حتی به اندازه مویی هم جا نماند، و …
مطالعه بیشتر »آیا با تیممی که به منظور ادای نماز جنازه گرفتهایم، میتوانیم سایر نمازها مثل نماز فرض وقتی یا نماز قضا شده و یا نفل بخوانیم؟
جواب: چنانچه شخص برای نماز جنازه تیمم کرده باشد، با آن طهارت فقط در صورت نبود آب میتواند نمازهای دیگر را بخواند، و همینطور اگر بین دو نماز جنازه چنان فاصلهای نباشد که شخص آب تهیه کرده و وضو کند، در این صورت نیز با همان تیمم میتواند نماز جنازه …
مطالعه بیشتر »