آرایش و زیبایی

آیا زنان می توانند از رژلب (ماتیک) در حالت روزه استفاده کنند یا خیر؟

الجواب وبالله التوفیق زنان در حالت روزه می توانند از رژلب یا همان ماتیک استفاده کنند بشرطی که احتمال وارد شدن در دهان وجود نداشته باشد که در اینصورت مکروه می باشد. الدلائل: ـ في احسن الفتاوی: سوال: عورت کو روزه کی حالت مین لبون پر سرخی لگانا جائز هی …

مطالعه بیشتر »

آیا حنا کردن دست و پا برای مردان جایز است؟

الجواب باسم ملهم الصواب حنا کردن دست و پا بدون ضرورت و نیاز برای مردان مکروه است؛ چون که مشابهت با زنان صورت می گیرد، همچنین حنا کردن دست و پای پسران بدون ضرورت درست نیست، اما حنا برای زنان جایز و پسندیده است. الدلائل: ـ في رد المحتار:  (یستحب …

مطالعه بیشتر »

طبق مروّجات عصر کنونی در میان کودکان و حتی بزرگان مسلمان به وفور دیده می‌شود که در بعضی از عادات مشابه فرهنگ غرب شده‌اند خصوصا در مدل موها، آن هم با مدل‌های گوناگون که موهای سر را از دو طرف می‌زنند و موهای وسط سر را باقی می‌گذارند و هزاران مدل عجیب و غریب که در آریشگاه‌های موجود و پیشرفته اعمال می‌شوند. سوال اینجاست که آیا اصلاح کردن موها به چنین روش‌هایی شرعاً جایز است؟

الجواب باسم ملهم الصواب اگر سیره پیامبر خدا صلی الله علیه و سلم را ـ که بهترین قانونچه هدایت بشری است ـ پیش روی خویش قرار دهیم و با دید عشق به مطالعه‌ آن بپردازیم، در می یابیم که در مورد موها دو روش بیان شده است.  1ـ گذاشتن موها …

مطالعه بیشتر »

حکم جراحی پلاستیک بخاطر زیبائی از دیدگاه شرع مبین اسلام چگونه است؟ و آیا جراحی پلاستیک ترمیمی یعنی بخاطر بر طرف کردن عیوب اعضای بدن بعلت سوختگی و… و عمل زیبائی دارای یک حکم هستند ؟

الجواب باسم ملهم الصواب جراحی پلاستیک به قالب بندی اعضای بدن گویند که در جهان متمدن امروز رواج یافته است،  و دو صورت دارد: 1ـ عمل زیبائی 2ـ عمل ترمیمی، که هر دو دارای دو حکم مستقل هستند که عبارت اند از: 1ـ جراحی پلاستیک صرفا بخاطر زیبائی از قبیل: …

مطالعه بیشتر »

در عصر کنونی بشر با استفاده از ابزار و صنعت نوین قادر به انجام کارهایی است که در چند دهه قبل اثری از آنها نبود، یکی از مسائل روز دنیا عمل چهار گونه است که بخاطر زیبائی بر سر گونه ها عمل جراحی انجام می‌دهند تا بواسطه‌ی آن در حالت عادی و بویژه به هنگام خنده گودی در میان گونه ها صورت می‌گیرد که باصطلاح شکل و صورت زیباتری به شخص می‌بخشد، البته ناگفته نماند که بیشتر ین آمار را در این زمینه زنان به خود اختصاص داده‌اند. اکنون آیا چنین عملی از دیدگاه شریعت جواز دارد یا خیر؟

الجواب باسم ملهم الصواب صرفا بخاطر زیبائی چنین عملی را انجام دادن جایز نیست علاوه از این که اسراف در مال است، تغییر در خلقت الله نیز صورت می‌گیرد و کسی که به خلقت الهی دست اندازی کند حال فرقی نمی‌کند بصورت پروتز(تزریق ژل به لبها) تاتو(خالکوبی) و یا بصورت …

مطالعه بیشتر »

بخاطر زینت و زیبائی، گذاشتن لنز در چشم چه حکمی دارد؟ وهمچنین در صورت نیاز بجای عینک، گذاشتن لنز در چشم تغییر خلقت الله محسوب می‌شود یا خیر؟

الجواب باسم ملهم الصواب تغییر خلقت الله جائز نیست وعامل آن در لعن الهی شامل می شود، و در صورت نیاز حرمت آن سلب می شود. اما مسئله‌ی مذکور از قبیل تغییر خلقت الله نیست، چونکه لنز بصورت مداوم و همیشه بر جسم انسان قرار نمی‌گیرد، باصطلاح طوری نیست که …

مطالعه بیشتر »

رفتن زنان به آریشگاه زنانه و از بین بردن مو‌های زائد صورت، دست، پا، ران و… توسط آرایشگر خانم چه حکمی دارد؟

                                                   الجواب باسم ملهم الصواب زن میتواند بدون هیچ گونه ممانعت واشکالی تمام موهای زائد بدن خود از قبیل: سینه، دست، پا و… را از بین ببرد. اما مسئله‌ی مورد بحث اینجاست که اپلاسیون(‌مو‌ زدائی وریشه کن کردن موهای زائد بدن) بوسیله‌ی آرایشگر خانم انجام می‌گیرد،‌ و از این بابت …

مطالعه بیشتر »

گذاشتن ناخن مصنوعی بر روی ناخن های طبیعی و یا کاشت آن چه حکمی دارد؟

الجواب باسم ملهم الصواب شرع مبین اسلام کوتاه بودن ناخن را مستحب دانسته و به آن تشویق نموده است، لذا ناخن مصنوعی و یا کاشت آن  بنا بر دلائل ذیل جواز شرعی ندارند:‌  1ـ به علت مشابهت با زنان فاسقه و بی بند و بار؛ 2ـ مشابهت باحیوانات درنده و …

مطالعه بیشتر »

حکم میکاپ، گریم و دکلره از دیدگاه شرع مبین اسلام چیست؟ آیا درتغییر خلقت الله داخل هستند؟

الجواب باسم ملهم الصواب {معرفی میکاپ، گریم ودکلره} میکاپ همان آرایش معمولی است که با توجه به مد روز تغییر می‌کند. که میکاپ آرتیست (آرایشگر حرفه‌ای) با استفاده از رنگها به تغییراتی در چهره می‌‌پردازد و فقط به چهره رنگ می‌افزاید و با فرم دهی آن کاری ندارد. اما گریم …

مطالعه بیشتر »

حکم هاشور، تاتو(تتو) باصطلاح خالکوبی بر روی ابرو، لب، خط چشم و… بعنوان زینت و زیبائی چه حکمی دارد؟

الجواب باسم ملهم الصواب هاشور ابرو و… یکی از روش های جدید و طبیعی است که این روزها دارای طرف داران خاص خود بوده وبه روش های مختلفی انجام می‌شود که نوعی از تاتو(خالکوبی) به شمار می‌ رود، وقابلیت ماندگاری تا چندین ماه را دارد. اما فرقش با تاتو این …

مطالعه بیشتر »