حیض و نفاس

خواندن اذکار و معمولات روزانه یا خواندن درود در دوران حیض و نفاس چه حکمی دارد؟

جواب: در حالت جنابت و حیض و نفاس فقط خواندن قرآن جایز نیست. بنابراین دعا، ذکر، تسبیحات و خواندن درود جایز می‌باشد. البته مستحب است که شخص برای انجام اعمال مذکور در چنین مواقعی وضو بگیرد. دلیله:  في الدر المختار وحاشیة لابن عابدین: (ولا بأس) لحائض وجنب (بقراءة أدعية ومسها …

مطالعه بیشتر »

زنی پس از وضع حمل، قبل از چهل روز خون نفاسش قطع شده، اینک آیا غسل کرده و نمازهایش را بخواند؟

جواب: در صورت مذکور، لازم است که زن غسل کرده و نمازهایش را بخواند، و تا چهل روز صبر نکند همچانکه در میان زنان معروف است. دلیله: ـ في البحر الرائق: اتفق أصحابنا علی أنّ أقل النفاس ما یوجد فإنها کما ولدت إذا رأت الدم ساعةً ثم انقطع عنها، فإنها …

مطالعه بیشتر »

زنی بعد از مجامعت با همسرش و قبل از اینکه غسل کند، خون حیض می بیند. آیا انجام غسل بر او واجب است ؟

الجواب باسم ملهم الصواب در صورت مسئوله، اگر برای نظافت غسل می کند خوب است؛ اما برای چنین زنی گنجایش دارد تا صبر کرده و به محض پاک شدن از حیض غسل را انجام دهد. الدلائل: – فی البحر: وإذا أجنبت المرأة ثم أدركها الحيض، فإن شاءت اغتسلت، وإن شاءت …

مطالعه بیشتر »

شخص جنبی که غسل جنابت را انجام نداده، و یا زنی که در حالت قاعدگی است به کلنیک دندان پزشکی مراجعه می‌کند و دندان خود را با مواد شیمیایی ‌پُر می‌کند، آیا پرکردن دندان در حالت جنابت، و یا حیض ونفاس صحیح است؟ و آیا در صحت غسلش خللی وارد می‌شود؟

الجواب باسم ملهم الصواب در کتب فقهی آمده است که برای بستن جبیره(پانسمان) طهارت شرط نمی‌باشد و این در حالیست که جبیره در بعضی موارد قسمت اعظمی از عضو مربوطه را در بر می‌گیرد، بنابراین پر کردن دندان در مقابل جبیره از حیث اشغال فضا، پایین تر است، پس باید …

مطالعه بیشتر »

دفن نوار های بهداشتی زنان که آمیخته با خون حیض است چه حکمی دارد ـ یعنی تدفینشان لازم و ضروری است یا در حد استحباب می‌باشد ؟

الجواب باسم ملهم الصواب از آنجائی که انسان اشرف مخلوقات است، لذا تمامی اعضای او قابل احترام است، و چنانکه انسان پس از وفات دفن می گردد، لذا این تکریم در اعضای او نیز قابل ملاحظه است، که پس از جداشدن، مورد تدفین قرار گیرد، بنابر این خون نیز از …

مطالعه بیشتر »

زني در خانه‌اش به اعتكاف مي‌نشيند، و در دوران اعتكاف حيض مي‌شود. حال قضاي اعتكاف زن مذكور به چه صورت مي باشد؟

الجواب باسم ملهم الصواب هنگامی که اعتکاف واجب باشد (مثل اعتکاف نذر و غیره..)، با طاری شدن عادت ماهیانه فاسد می‌گردد و بر معتکف لازم است که قضایی آن را همراه روزه ادا کند. اگر اعتکاف نذری باشد، از دو حال خالی نیست: یا نذر معین هست، یعنی تعیین کرده …

مطالعه بیشتر »

زنی در حالی که حامله است دچار خون ریزی می‌شود، آیا این خونریزی روزه را فاسد می‌کند؟

الجواب باسم ملهم الصواب خونی که در زمان حاملگی از رحم زن خارج می‌شود، خون استحاضه می‌باشد و مانع روزه گرفتن نیست. ـ فی کتاب الاختیار: قال: (وما تراه الحامل استحاضة) لأنها لا تحيض لأن بالحمل ينسد فم الرحم، ويصير دم الحيض غذاء للجنين فلا يكون حيضا. قال: (وهو لا …

مطالعه بیشتر »