الجواب باسم ملهم الصواب در صورت مذكور از آنجا كه نوع جنسي كه به عنوان مهريه تعيين شده، مشخص است، لذا دادن گوسفند متوسط يا پرداخت قيمت آن، بلا مانع است. الدلائل: ـ في الدر: (ولو تزوجها على فرس) أو عبد أو ثوب هروي أو فراش بيت أو على معلوم …
مطالعه بیشتر »فردي با این شرط با زنی ازدواج می کند که به جاي مهريه به او قرآن تعليم داده، و به او خواندن و نوشتن ياد دهد، حال شوهرش بعد از چند سال او را طلاق مي دهد و از آنجا که موقع نكاح از مهريه هم اسمي برده نشده، در اين صورت تكليف اين زن چه مي شود؟ آيا مهريه اي به او تعلق مي گيرد؟
الجواب باسم ملهم الصواب در مورد مسئله فوق شوهر به زني كه با او نكاح كرده بايد مهر مثل بپردازد؛ زيرا در مقابل نكاح پرداخت مال لازم است {أن تبتغوا بِأموالكم} و تعليم قرآن مال نيست. الدلائل: ـ في الدر: (ووجب مهر المثل في الشغار)… (و) في (تعليم القرآن) للنص …
مطالعه بیشتر »رضا با سلیمه عقد میکند و در مجلس عقد نخست ده میلیون را بعنوان مهریه تعیین میکنند، پس از گذشت چندین سال ارادهی ازدواج میکنند، اما بعلت افت ارزش پول کشور، خانوادهی سلیمه مهریه را بیست میلیون پیشنهاد میکنند، رضا نیز خواسته یا ناخواسته بیست میلیون را بعنوان مهر می پذیرد و در مجلس عقد ازدواج در میان شهود به آن اقرار میکند، حال در اینصورت کدام مهریه معتبر است؟
الجواب باسم ملهم الصواب افزایش مهر معین از ناحیهی شوهر مجاز بوده و پس از اقرار شوهر در میان شهود ملزم میشود، مگر اینکه قبل از دخول طلاق صورت گیرد که صرفا در این صورت آنچه که بر مهر مسمی اضافه نموده لازم نمیشود، بنابراین در مسئله ی مذکور رضا …
مطالعه بیشتر »شخصی به خانمش گفته مهریه ات را بر من ببخش، زنش گفته بشرطی که مرا به حج ببری بخشیدم؛ آن شخص هم قبول کرده است اما در بردن زنش به حج، امسال دیگر سال کرده تا اینکه آن شخص وفات کرده است؛ حال آیا این زن می تواند مهریه اش را از ترکه شوهرش پس بگیرد؟
الجواب باسم ملهم الصواب آری چون در صورت فوق رضایت زن به هبه کردن مهریه، مشروط به بردنش به حج بوده و این هبه بشرط عوض می باشد، و حج عوض مالی است، و از آنجا که شوهر به شرط همسرش(بردن به حج) عمل نکرده است، زن می تواند مهریه …
مطالعه بیشتر »