اخلاق و آداب

آیا اذان گفتن در گوش نوزاد ثبوت شرعی دارد؟

جواب: برای شخصی که خداوند به او فرزندی می‌دهد مستحب است در گوش راستش اذان و در گوش چپش اقامه کند. این عمل از رسول الله صلی الله علیه وسلم ثابت است زمانی که حضرت حسن به دنیا آمد، پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم در گوشش اذان گفتند. دلیله: …

مطالعه بیشتر »

سردی فصل زمستان، بنده را بر آن وا داشته است تا جهت مصونیت از سرما و حفظ ایمنی بدن از گرم کن‌هایی بسان ساقه پا (که از جنس پشم شتر ساخته شده‌اند) استفاده کنم. حال سوال اینجاست که هنگام پوشیدن آنها قوزک پا پنهان می‌گردد. آیا این چیز در «اسبال ازار» که پیامبر خدا صلی الله علیه وسلم از آن نهی فرمودند ه‌اند داخل است یا خیر؟

الجواب باسم ملهم الصواب در مورد «اسبال زار»  پیامبر خدا صلی الله علیه وسلم وعیدهای متعدد با الفاظ گوناگون (مانند: خیلاء یا بطرا) بیان داشتند. که علماء در مورد آنها تشریح کرده‌اند که پایین کردن شلوار از قوزک پا در صورتی که غرور آفرین یا بابت خودپسندی و بزرگ‌پنداری باشد …

مطالعه بیشتر »

جواب دادن تلفن با کلمه«اَلو یا هِلو» بهتر است، یا هنگام برداشتن گوشی «السلام علیکم» گفتن مناسب تر است؟ درصورت جواب دادن تلفن با(هِلو)، آیا به خاطر مشابهت با اقوام دیگر، مصداق حدیث (من تشبه بقوم فهومنهم) قرار گرفته نمی شود؟ظاهراً گفتن کلمه (اَلو یا هِلو) برای متوجه کردن مخاطب است که میشنوم بفرمایید. لذا در این رابطه آیا سلام دادن کافی است یاقبل ازسلام کلمه دیگری گفته شود؟

الجواب وبالله التوفیق در مورد مسأله فوق توجه به دو صورت ضروری می باشد: صورت اول:  اگر معلوم شود که مخاطب مسلمان است، پس بهتر است که سلام بگوید؛ چراکه از به کار بردن لفظ (الو) یا(هِلو)، هیچ سودی به مسلمان نمیرسد. اما برعکس استفاده از لفظ «السلام علیکم» چون …

مطالعه بیشتر »

امروزه در اوضاع بد کرونایی در جهان می‌بینیم که انسان‌ها از یکدیگر فرار می‌کنند حتی که در عوض مصافحه پاها را به هم می‌زنند و یا دست‌ها را مشت کرده و به هم می‌زنند، لذا از علمای کرام خواستاریم تا طریقه‌ی سنت مصافحه را بیان دارند و آیا مشت را به مشت زدن مصافحه به حساب می‌آید یا خیر؟

الجواب باسم ملهم الصواب مصافحه آن است که کف دو دست با یکدیگر تماس پیدا کنند چنان که از الفاظ روایت حضرت عبد الله ابن مسعود رضی الله عنه مشخص است«کان کفِّی بین کفَّیه»که کف دست من در دستان مبارک حضرت نبی اکرم صلی الله علیه وسلم بود در  این …

مطالعه بیشتر »