نفقه

این­جانب مدت تقریبا دو سال می­شود که شوهرم نفقه من را نداده است؛ حالا طبق مذهب حنفی، بنده می­توانم نفقه دو ساله ­ی خویش را از شوهرم مطالبه کنم یا خیر؟

الجواب باسم ملهم الصواب از آن‌جایی که نفقه زن با گذشت زمان، ساقط می­شود، شما نمی‌توانید بعد از سپری‌شدن این مدت، حالا نفقه خویش را مطالبه نمایید؛ زیرا لزوم نفقه از هر روزی که می‌آید بر شوهر لازم می‌شود، نه از آن روزهایی که گذشته؛ چون‌که این همه مدت، نفقه …

مطالعه بیشتر »

شخصی همسر و سه فرزند خود رها کرده، و بدون اینکه زنش را طلاق بدهد، از او جدا شده است و نفقه‌ی آنها را نیز به عهده نمی‌گیرد. اکنون زن پیش پدر شوهر رفته و از او درخواست می‌کند که ماهانه مبلغی را به عنوان نفقه و مخارج زندگی به او بدهد. اینک آیا بر پدر لازم است که نفقه‌ی زن و فرزندان پسر را بدهد؟

الجواب وبالله التوفیق نفقه از ماده‌ی انفاق به معنی خرج کردن است، و در مواضع خیر استعمال می‌شود. جمعش نفقات، یعنی چیزی که بر اهل و عیال مصرف می‌شود. در عرف نفقه سه چیز را شامل می‌شود: تغذیه، لباس، مسکن. نفقه بر دو قسم است: اول نفقه‌ای که واجب است …

مطالعه بیشتر »

آيا بعد از عقد وخواندن خطبه‌ نكاح، و در دوران نامزدي، نفقه زن بر عهده‌ي شوهر لازم مي‌شود؟ چون در ميان مردم اين منطقه، رسم بر اين است، كه شوهر در دوران نامزدي برخي از نفقه‌ي زن را بصورت لزوم بايد بدهد، لطفا اين مسأله را با استناد از منابع فقهي توضيح دهيد.

الجواب وبالله التوفيق نفقه از ماده‌ی انفاق به معنی خرج کردن است، و در مواضع خیر استعمال می‌شود. جمعش نفقات، یعنی چیزی که بر اهل وعیال مصرف می‌شود. در عرف نفقه سه چیز را شامل می‌شود: تغذیه، لباس، مسکن. نفقه بر دو قسم است: اول نفقه‌ای که واجب است انسان …

مطالعه بیشتر »

سکنی و ‌نفقه‌ی سلیمه با خانواده‌ی شوهرش است، از این جهت در میان سلیمه و خانواده‌ی شوهرش اختلاف و نزاع بوجود آمده است، لذا در اینصورت بر شوهر لازم است که نفقه و محل سکونت سلیمه را از خانواده‌‌اش جدا کند یا‌ خیر؟

الجواب باسم ملهم الصواب در رابطه با مسکن و نفقه‌ی زن فقهای کرام می‌فرمایند: بر شوهر لازم است  که در حد توان منزل مستقلی که دارای اتاق، سرویس بهداشتی، حمام و آشپزخانه باشد برای همسرش فراهم‌کند، بگونه‌ای که همسرش در آن راحت بوده و مورد ایذاء خانواده شوهرش نباشد، اما …

مطالعه بیشتر »