امامت

اگر مقتدیان مرد و زن باشند یا فقط زن باشند، نیت امامت چگونه است؟

جواب: اگر مقتدی‌ها مرد و زن هستند یا اینکه تنها زن هستند، بر امام لازم است که برای صحت نماز زنان، نیت امامت آنها را بکند. به جز در نماز عیدین و جمعه که لازم نیست امامت زنان را نیت بکند. دلایل: ـ في البدائع: أما نية إمامة الرجال فلا …

مطالعه بیشتر »

امام هنگام نماز دادن چگونه نیت امامت کند؟

جواب: برای امام نیت امامت مقتدی‌ها در صورتی که همه مرد باشند لازم نیست، البته برای حصول ثواب جماعت نیت شرط است. بنابراین اگر امام فقط نیت نماز خویش را بکند برای صحت نماز کافی است. برخلاف مقتدی که نیت اقتدا به امام برای صحت نماز او شرط است. دلایل: …

مطالعه بیشتر »

شخصی به مدت چند سال امامت مردم را بر عهده داشته وبعد از گذشت سالها ادعا می کند که یهودی است، و دین اسلام وآیین مسلمانان را قبول ندارد، اکنون حکم نمازی که مردم در این مدت پشت وی خوانده اند چیست؟ آیا مردم نماز خود را اعاده کنند.

الجواب وبالله التوفیق یکی از شرایط صحت امامت اسلام است، اگر شخص غیر مسلمان به عنوان امام جلو رفته و مقتدیان بدانند که او کافر هست نمازشان به هیچ عنوان صحیح نیست، اگر چه دیگر شرایط صحت ازقبیل بلوغ، طهارت ظاهری، علم ودانش در وی یافته شود، اما در صورتی …

مطالعه بیشتر »

شخصی نماز فرض خود را ادا می کند، سپس گروهی بعد از اتمام نماز به این شخص پیشنهاد امامت می‌کنند، آیا برای این شخص درست است امام جماعت بشود؟

الجواب وبالله التوفیق در فقه اسلامی مسئله‌ی امامت شرایطی دارد که بدون آن، شخص مستحق امامت قرار نمی‌گیرد. یکی از شرایط امامت این است که نماز امام درجه‌ای کمتر از نماز مقتدیها نداشته باشد؛ مثل کسی که نماز نفلی می‌خواند و مقتدی‌هایش نماز فرض.  در این مسئله چونکه این شخص …

مطالعه بیشتر »