الجواب باسم ملهم الصواب یکی از حقوق والدین بر فرزندان این است که بعد از مرگ آنها هم، اعمال نیک انجام دهند و ثوابش را برای آنها ببخشند؛ زیرا این عمل باعث خشنودی والدین و سبب خیر برای خود فرزند میشود. قربانی کردن نیز یکی از اعمال نیک است که …
مطالعه بیشتر »اگر شخصی در وقت ذبح حیوان فقط دو رگ آنرا قطع کرد؛ درحالی که رگ بزرگ یا حلقوم را قطع نکرده، آیا خوردن آن، درست است یا خیر؟
الجواب باسم ملهم الصواب هنگام ذبح سعی بر آن شود که مطابق سنت و رو به طرف قبله ذبح کند و تمام چهار رگ را قطع کند. اگر شخصی در ذبح کردن تنها دو رگ را قطع کرد، آن مذبوحه حلال نمیباشد و خوردنش درست نیست؛ زیرا قول امام صاحب …
مطالعه بیشتر »خرید و فروش امتیاز خودرو در طرح مادران یا جوانی جمعیت و… از نظر شرع چه حکمی دارد؟
الجواب بسم ملهم الصواب حکم خریدوفروش امتیاز 1ـ ائمه ثلاثه: بیع منافع مؤبده را بدونشرط عین بودنِ مبیع، جائز میدانند. 2ـ احناف: عین بودن مبیع را ضروری میدانند. البته متأخرین احناف حقوق و منافع را در رتبه مال قرار داده اند. یعنی حقوق مجرده مانند: حق امتیاز، یا اسم و …
مطالعه بیشتر »شخصی کولری را خرید درحالیکه صاحب کولر گفته خراب است و با همین خرابی برایت میفروشم؛ اما وقتی خریدار کولر را به خانه برد و امتحان کرد، دید که کولر سالم است و هیچ مشکلی ندارد. آیا برای فروشنده اختیار هست که معامله را فسخ کند یا قیمت بیشتری را از مشتری تقاضا کند؟
الجواب باسم ملهم الصواب خیر. اختیاری ندارد و هرچه باشد سهم مشتری است. الدلائل: ـ في البحرالرائق : وإن وجدها أزيد فللمشتري الزيادة ولا خيار للبائع كما إذا باعه على أنه معيب فإذا هو سليم.([1]) ـوفي شرح فتح القدیر: وله الزائد في الصورة الزائدة (كما إذا باعه) على أنه …
مطالعه بیشتر »در روز جمعه خرید و فروش از چه زمانی مکروه و حرام میشود و وقتی که اذان چند مسجد را میشنوم، اذان کدام مسجد معتبر است که باید بعد از آن به سوی نماز بروم و انجام دادن معامله مکروه می باشد؟
الجواب باسم ملهم الصواب در ابتدا بنابر نظریه بعضی علما اگر کسی زود و قبل از زوال به سوی نماز برود مستحق دریافت ثواب فراوان میشود؛ اما اگر کسی تا بعد از زوال نتوانست به سوی مصلی برود، درنظر داشته باشد که با دخول وقت، رفتن لازم است چه اذان …
مطالعه بیشتر »آیا قاضی در وقت قسم دادن میتواند تغلیظا دست شخص را بر روی قرآن بگذارد و وی را به صاحب قرآن قسم دهد؟
الجواب باسم ملهم الصواب از آنجایی که روش قسم دادن بر اساس عرفها متفاوت است و در شریعت نیز این روشهای عرفی اعتبار دارد. اگر بنابر حکم قاضی قسم یاد کردن بر شخصی صادرشد، دست آن شخص را بنابر عرف همان منطقه بر روی قرآن بگذارند و بر او تلقین …
مطالعه بیشتر »کسی به دروغ قسم خورده و حالا پشیمان است. حالا چه کار کند که از گناه پاک شود، آیا بر او کفاره لازم است؟
الجواب باسم ملهم الصواب در شرع به این نوع قسم، قسم غموس گفته میشود. توبه و استغفار زیاد کند؛ زیرا با انجام قسم غموس مرتکب گناه کبیره شده و توبه لازم است تا از گناه پاک شود. در نزد ما بر او کفاره نیست. الدلائل: ـ في الهندیة: (الیمین بالله …
مطالعه بیشتر »اینجانب مدت تقریبا دو سال میشود که شوهرم نفقه من را نداده است؛ حالا طبق مذهب حنفی، بنده میتوانم نفقه دو ساله ی خویش را از شوهرم مطالبه کنم یا خیر؟
الجواب باسم ملهم الصواب از آنجایی که نفقه زن با گذشت زمان، ساقط میشود، شما نمیتوانید بعد از سپریشدن این مدت، حالا نفقه خویش را مطالبه نمایید؛ زیرا لزوم نفقه از هر روزی که میآید بر شوهر لازم میشود، نه از آن روزهایی که گذشته؛ چونکه این همه مدت، نفقه …
مطالعه بیشتر »زنی خانه پدرش رفته و مدت پنج سال برنگشته. بعد از گذشت پنج سال، شوهرش او را طلاق داده است. آیا عدتش با گذشت این مدت تمام شده یا باید از این به بعد عدت بگذراند؟
الجواب باسم ملهم الصواب خیر. عدت او نگذشته است؛ زیرا عدت از لحظه طلاق شروع میشود و باید بعد از طلاق تا سپریشدن سه حیض عدت بگذراند. این همه مدت که از شوهر دور بوده در نکاح او بوده و عدت طلاق، بدون وقوع طلاق متحقق نمیشود. پس عدتش از …
مطالعه بیشتر »شخصی که دو همسر دارد، آیا میتواند با هر دو همسرش همزمان همبستری و ملاعبت کند، آیا از نظر شرع اشکالی دارد؟
الجواب باسم ملهم الصواب از آنجایی که حیا، شعبه ای مهم از شعبه های ایمان است، می بایست هر شخص حیای خود را حفظ نماید. بنابراین همزمان با دو زن در یک اتاق، همبستری کردن خلاف حیا و مکروه تحریمی است. همچنان ظاهرکردن عورت یک زن، نزد زن دوم، آن …
مطالعه بیشتر »