الجواب باسم ملهم الصواب در این باره که دود و یا اثر این نجاستها بعد از سوختن، بر غذا و چای در حلال بودن و حرام بودن تاثیر دارد یا نه، بنابر بلوای عام و نیاز مردم در هر شرایط زمانی، هیچ اشکالی ندارد و چای و غذا بدون هیچ …
مطالعه بیشتر »ما در روستای خیلی کوهستانی و دوردست زندگی میکنیم که وسایلی مثل یخچال و این چیزها در فصل گرما وجود ندارد و معمولا مردم گوشتها را زیر نور خورشید خشک می کنند و گاهی این گوشتها قبل از خشک شدن بو میگیرند. آیا بو گرفتن، تأثیری در حرام شدن آن دارد که خوردنش جایز نباشد یا خیر؟
الجواب باسم ملهم الصواب زمانیکه گوشت بو گرفت و این بو گرفتن گوشت به اندازه ای زیاد بود که طبع سالم از آن نفرت پیدا کرد و آن را ناپسند میدانست، آن وقت در حرمت و ناجایزبودن آن تأثیر دارد و خوردنش جایز نیست و باید از خوردنش پرهیز شود. …
مطالعه بیشتر »خوردن دُنبلان یا خایههای گوسفند چه حکمی دارد؟
جواب: خوردن هفت عضو از اعضای حیوانات حلال گوشت حرام است که تفصیل آن را میتوانید در فتوای به آدرس http://hamadie.ir/fiqh/?p=644 مشاهده کنید. که یکی از موارد حرام، دُنبلان یا خایههای حیوانات حلال گوشت از جمله گوسفند است. دلیله: ـ في الفتاوی الهندیة: وأما بيان ما يحرم أكله من أجزاء …
مطالعه بیشتر »آیا خوردن گوشت خرگوش جایز است؟
جواب: خوردن گوشت خرگوش بدون کراهیت جایز است. دلایل: ـ في اللباب: (ولا بأس بأكل الأرنب)، لأنه ليس من السباع، ولا من آكلة الجيف، فأشبه الظبي.([1]) ـ وفي البدائع: ولا بأس بأكل الأرنب لما روي عن ابن عباس – رضي الله عنهما – أنه قال: «كنا عند رسول الله – …
مطالعه بیشتر »نوشیدن نوشابه های انرژی زا (energy drink) مانند رِد بُل(red bull) وغیره در اسلام چه حکمی دارد؟ آیا مصرف آن برای فرد مسلمان جایز است؟
الجواب باسم ملهم الصواب اصل در نوشیدنیها حلال بودن است مگر زمانی که ترکیبات آن از اشیای حرام باشد، که در اینصورت حرام میشود. اصولاً ترکیبات نوشیدنیهای انرژی زایی که در بازار موجود اند، از مواد حلال میباشند، لذا استفاده از آن جایز است. البته شنیده میشود که عوارض جسمانی …
مطالعه بیشتر »هنگام هلاکت از تشنگی زمانی که نوشیدنی غیر از شراب موجود نیست، آیا میتوان از شراب استفاده کرد؟
الجواب باسم ملهم الصواب بله، البته به اندازه ای بنوشد که تشنگی رفع شود، چنانکه در حالت اضطرار به اندازه نیاز میتوان از گوشت حیوان خود مرده یا گوشت خوک استفاده کرد. الدلائل: في القرآن الکریم، قال الله تعالی: [ِنَّمَا حَرَّمَ عَلَيْكُمُ الْمَيْتَةَ وَالدَّمَ وَلَحْمَ الْخِنْزِيرِ وَمَا أُهِلَّ بِهِ لِغَيْرِ …
مطالعه بیشتر »آیا خوردن گوشت حیوان مریض حلال میباشد؟
الجواب باسم ملهم الصواب خوردن گوشت چنین حیوانی حلال میباشد بشرطی که وقت ذبح، حیوان حرکتی داشته باشد یا نسبت به زنده بودن حیوان در وقت ذبح فرد ذبح کننده آگاهی داشته باشد. الدلائل: ـ في الدر: (ذبح شاة) مريضة (فتحركت أو خرج الدم) (حلت وإلا لا إن لم تدر …
مطالعه بیشتر »آیا نوشیدن نوشابه انرژی زای «مانستر» جایز است؟
الجواب وبالله التوفیق اینگونه نوشیدنیها دو نوع هستند: 1ـ در آنها هيچ نوع الكلي وجود ندارد و مسکر نیستند که اين نوع بدون شبهه جايز است؛ 2ـ نوع دیگر آن است كه در آن مقداري الكل وجود دارد که حكم آن به شرح ذيل است: اگر استفاده و نوشيدن مقدار …
مطالعه بیشتر »بعضی افراد بعد از صرف غذا، انگشتانشان را با نان پاک می کنند، آیا این کار اشکال دارد؟ لطفا واضح سازید.
الجواب وبالله التوفیق این کار اسراف و مکروه است، و نوعی بی ادبی نسبت به نان می باشد، و پیامبر اکرم صلی الله علیه وسلم دستور داده اند که نان را گرامی بدارید. الدلائل: في الحدیث الشریف: حدثنا علي بن عبد العزيز، ثنا خالد بن يحيى قاضي الرَّي، ثنا إسماعيل …
مطالعه بیشتر »در ایام حج به صورت رایگان وسایل خوراکی توسط افرادی و در مناطق مختلف مکه مکرمه بین حجاج توزیع میشود، حال آنکه تشخیص داده نمیشود آیا این اشیاء از راه حرام به دست آمدهاند یا خیر. بنابراین سوال اینجاست که آیا استفاده از این وسایل برای حجاج بیت الله جایز است؟
الجواب وبالله التوفیق قاعدهی (الأصل في الأشياء الإباحة) یکی از قواعد مشهور در فقه اسلامی میباشد که از این قاعده چنین بر میآید که: اصل در اشیاء اباحت و جواز است مگر اینکه دلیلی بر تحریم آن وجود داشته باشد، که آن وقت حکم به تحریم شیء مورد نظر میدهیم. …
مطالعه بیشتر »