آیا لازم است که زوجین شب ها بر یک بستر بخوابند یا اینکه جداگانه خوابیدن جواز دارد؟ و اینکه برای همسر و شوهر داشتن بستر جداگانه لازم است یا خیر؟

الجواب باسم ملهم الصواب

از احادیث و عبارات فقهی معلوم می­گردد، در زندگی زنا­شویی، بر یک بستر خوابیدن بهتر است، اما از بعضی احادیث و بعضی عبارات فقهی نیز معلوم میگردد که در ایام ماهواری (عادت ماهیانه زن) در بستر جداگانه بخوابند، مخصوصا برای آن طبقه از جوانانی که نمیتوانند صبر کنند و احتمال آلوده شدن به گناه باشد.

همچنین این مسئله از لحاظ عرف و عادت نیز مختلف می­گردد، مثلا عرف بعضی مناطق چنین است که بعد از تولد فرزند، یا بعد از بالغ شدن فرزندان، زوجین اکثر حصه شب را بر بستر جداگانه سپری می­کنند. با این وجود، در مناطقی که اتاق هر یکی جداگانه باشد و اتاق زوجین نیز جداگانه باشد و در تمام زندگی بر یک بستر می­خوابند، پس در ایام مخصوص و غیره، اگر از صبر کار بگیرند، خوابیدن بر یک بستر گنجایش دارد.

الدلائل:

ـ في شرح فتح القدیر:

وينبغي أن يكون لها فراش على حدة ولا يكتفي بفراش واحد لهما لأنها قد تنفرد في الحيض والمرض. وفي الأثر: فراش لك وفراش لأهلك وفراش للضيف والرابع للشيطان.([1])

ــ وفي البناية:

وينبغي أن يكون لها فراش على حدة، ولم يكتف بفراش واحد لهما، لأنه قد تغير لهما في الحيض والمرض، وقد جاء فراش لك وفراش لأهلك وفراش لطفلك والرابع: للشيطان.([2])  


([1]) شرح فتح القدیر /ج4 /ص349 /کتاب الطلاق /باب النفقة /دار الکتب العلمیة.

([2]) البنایة شرح الهدایة/ج7 /ص371 /کتاب الطلاق  /باب النفقة/المکتبة الحقانیة.

و الله اعلم بالصّواب

آدرس فتوا: https://hamadie.ir/fiqh/?p=3957
مدرسه دینی اصحاب الصفه زاهدان، دارالافتاء مجازی حمادیه، اهل سنت و جماعت بر اساس فقه حنفی
کپی و انتشار فتاوی با ذکر نام منبع «مدرسه دینی اصحاب الصفه زاهدان، دارالافتاء مجازی حمادیه» و آدرس فتوا مجاز می باشد و انتشار بدون ذکر منبع و آدرس شرعاً مجاز نمی باشد.