جواب: اگر فرد به حدی بیمار یا ضعیف بود که توان روزه گرفتن نداشت و امیدی هم به صحت و توانایی نداشت، باید به ازای هر روز معادل یک صدقه فطر بدهد. دلیله: ـ في الفتاوی الهندیة: المريض إذا خاف على نفسه التلف أو ذهاب عضو يفطر بالإجماع… فالشيخ الفاني …
مطالعه بیشتر »چند نفری صدقه فطر خود را برای طلاب مدرسه غذا درست کردند در ضمن خودشان هم همراه آنها نشسته تناول کردند. آیا با خوردنشان از این غذا صدقه فطرشان ادا شده یا خیر؟
الجواب باسم ملهم الصواب بهتر آن است که صدقات واجبه را در مواردی مصرف کند که شبهه رسیدن دوباره به خود شخص بوجود نیاید. اگر شخصی پول را برای طلاب تسلیم کرد و آنها غذا خریدند، خوردنش همراه آنها اشکالی ندارد؛ اما اگر غذا را خودش درست کرد و رفته …
مطالعه بیشتر »چند نفر صدقه فطر خود را یک جا کرده، به یک مسکین دادند، آیا صدقه فطر همه شان ادا شده یا فقط از همان نفر که اموال نزد او جمع شده و پرداخت کرده ادا شده است؟
الجواب باسم ملهم الصواب دادن صدقه فطر یک نفر برای چند مسکین و از چند نفر برای یک مسکین جایز است و از جانب همه ادا می شود. الدلائل: ـ في الرّد: ویجوز أخذ واحد من جمع ودفع واحدة لجمع علی الصحیح فیهما اهـ.([1]) ـ وفي الهندیة: ویجوز دفع ما …
مطالعه بیشتر »اگر شخصی صدقهی فطر را تا بامداد روز عید نپردازد، و آن را با تأخیر و بعد از گذشت مدتی پرداخت کند، آیا این شخص از نظر شرعی گنهکار میشود یاخیر؟
الجواب و بالله التوفیق صدقهی فطر عبادت مالی هست، که در شریعت برای برطرف کردن نیاز فقرا تعیین شده است. از طرفی هم این عبادت همانند زکات موقّت به وقت معینی نیست، که قبل از فرا رسیدن یا پس از گذشت آن، پرداختش درست نباشد، بر خلاف قربانی که مقید …
مطالعه بیشتر »